Se bat ouale cu zaharul pana devin o crema. Intr-o craticioara se topeste untul la foc mic. Se adauga ciocolata rupta in bucatele si se amesteca bine pana se topeste in totalitate.Toata aceasta operatiune se poate face si la bain marie. Se opreste focul si se adauga ouale putin cate putin, amestecand continuu. Se adauga esenta de vanilie (migdale). Nucile rupte in bucatele mai micute se amesteca cu faina si praful de copt si se incorporeaza treptat la crema de ciocolata.Se amesteca usor cu telul(ca sa nu se formeze cocoloase) pana devine o crema omogena si uniforma.Se rastoarna intr-o tava unsa cu unt si se coace la 180ºC timp de 20 min. Inainte de a o da la cuptor, patratelele de ciocolata se maruntesc cu un cutit si se adauga peste compozitie. Se lasa sa se raceasca si se serveste cu inghetata de vanilie. La ora la care am terminat eu prajitura, nu am avut inghetata si a trebuit sa fac prezentarea cu frisca:) Sper sa va placa! Pofta buna!
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii