Ingrediente
1 kg peste (macrou), 3 linguri faina, 100 ml ulei de masline, 2 cepe, 5 catei de usturoi, 800 gr rosii sau 3 linguri concentrat de tomate, 2 linguri de otet, 1 lingura Vegeta, 1/2 cana cu apa sau vin alb, sare si piper dupa gust
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
20 voturi
Mod de preparare
1.Curatati,spalati si lasati pestele la scurs.Taiati pestele bucati potrivite si sarati-l dupa gust.Treceti bucatile de peste prin faina.
2.Prajiti pestele in ulei incins la foc mare timp de 2 minute, pe fiecare parte.Scoateti pestele pe o farfurie pe care ati pus servete de hartie, pentru a absoarbe exceul de grasime.
3.In uleiul ramas caliti ceapa si usturoiul timp de 1 minut,apoi adaugati rosiile curatate de pielita si taiate cubulete.Puneti capacul si lasati la foc potrivit timp de 30 de minute.
4.Adaugati pestele,otetul, apa/vinul, Vegeta si piperul.Mai lasati sa fiarba la foc mic, timp de 20 de minute.Nu amestecati in tigaie,doar o agitati din cand in cand.
5.La final presarati patrunjel tocat.