Brudet este o tocana de peste traditionala din Istria si Dalmatia. Puteti folosi diferite tipuri de peste,puse intr-o singura oala si fierte in sos de rosii la foc mic. In mod traditional tocana se serveste cu mamaliga. Este o reteta rapida si foarte gustoasa.
1.Curatati,spalati si lasati pestele la scurs.Taiati pestele bucati potrivite si sarati-l dupa gust.Treceti bucatile de peste prin faina.
2.Prajiti pestele in ulei incins la foc mare timp de 2 minute, pe fiecare parte.Scoateti pestele pe o farfurie pe care ati pus servete de hartie, pentru a absoarbe exceul de grasime.
3.In uleiul ramas caliti ceapa si usturoiul timp de 1 minut,apoi adaugati rosiile curatate de pielita si taiate cubulete.Puneti capacul si lasati la foc potrivit timp de 30 de minute.
4.Adaugati pestele,otetul, apa/vinul, Vegeta si piperul.Mai lasati sa fiarba la foc mic, timp de 20 de minute.Nu amestecati in tigaie,doar o agitati din cand in cand.
5.La final presarati patrunjel tocat.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii