Broccoli la abur cu fenicul pane si germeni de broccoli

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Broccoli la abur cu fenicul pane si germeni de broccoli

Ingrediente

  • 500 g broccoli crud sau 1 punga congelata de la supermarket
  • 50 g cascaval
  • 25 g unt
  • 1 lingurita rasa de sare sau dupa gust
  • 1/2 lingurita piper alb, optional
  • 2-3 linguri de seminte de broccoli

Mod de preparare

Cum se prepara broccoli la abur:

Broccoli se spala, se taie partea tare si se separa in buchete intregi, potrivit de mari. Daca este congelat in punga, se clateste intr-o apa si se scurge usor sa nu il sfaramam.

Se foloseste un vas pentru fiert la aburi. Se fierb buchetele de broccoli cam 15-20 minute (depinde de vas), apoi se scot imediat intr-un vas termorezistent cu capac, fara sa se clateasca in apa rece. Se presara cu cubulete de unt, sare, cascaval ras si se pune imediat capacul ca sa se topeasca toate ingredientele. Se poate servi dupa 5-10 minute. Cui ii place, poate adauga putin piper alb.

Germenii de broccoli:

Se pun 2-3 linguri de seminte de broccoli in borcanul special de germinare sau intr-un borcan oarecare pe care apoi il legam la gura cu un tifon indoit in doua. Se lasa semintele la inmuiat in apa rece 3-4 ore, apoi se scurge apa si se lasa borcanul intr-un loc cu lumina, urmand ca de 2-3 ori pe zi sa umezim din nou semintele, dar fara sa lasam apa sa balteasca in ele. Borcanul se pune sa stea pe partea laterala ca ele sa aiba mai mult loc sa se extinda.

Se dezvolta cam in 3-4 zile. Se servesc crude, adaugate in iaurt sau asociate cu alte feluri de mancare, ca in exemplul nostru.

Feniculul pane:

Se spala bine feniculul, se taie verdeata de pe ramuri si capatul tare cu mot si se pune la fiert in apa cu putina sare si 1 lingura de chimen pentru 25-30 de minute.

Se scoate feniculul si se lasa la racit.

Taiem bulbii de fenicul in felii de 1-2 cm pe partea transversala sau longitudinala, in functie de forma bulbului, avand grija sa nu se imprastie foile. Intre timp, se pune tigaia cu ulei pentru prajit la incins.

Se trece fiecare felie de fenicul prin faina, apoi oua si la sfarsit pesmet, avand grija sa intoarcem felia pe ambele parti, apoi o punem in tigaie sa se rumeneasca frumos. Se intoarce cand a inceput sa aiba o culoare galben inchis. Cand e gata se scoate cu o paleta intr-un vas cu capac. Punem un mic cubulet de unt peste bucata de fenicul si acoperim vasul cu capacul imediat. Continuam cu celelalte bucati pana finalizam totul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise