ALUATUL:
Se cerne faina impreuna cu praful de sare, se adauga galbenusurile, untul taiat cuburi si apa. Se framanta bine aluatul, se infasoara in folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin o ora.
UMPLUTURA
Se soteaza ceapa taiata rondele, ciupercile feliate, vanata taiata cuburi, ardeiul maruntit, si mazarea.
Cand sunt bine patrunse, se adauga sunca cubulete si se mai lasa pe foc 5 min, apoi se ia de pe foc si se lasa la racit.
Dupa 1 ora scoatem aluatul, si , ca sa fie mai usor de manevrat, il impartim in doua, din fiecare parte intinzand cate o foaie.
Se tapeteaza cu unt (eu nu am tapetat-o, si a fost in regula) o tava cu forme pentru briose.
Cu o cana cu gura mai larga se decupeaza cercuri cu care acoperim fundul si peretii fiecarei deschizaturi pentru briose a tavii, punem din umplutura, presaram cascaval, iar cu o cana cu deschizatura mai mica, decupam cercuri pe care le folosim ca si capac deasupra umpluturii.
Cu degetele unim "capacul" cu foietajul de pe pereti, impungem cu furculita si dam la cuptorul preincalzit la 190grade/200grade pentru 30 min.
Sunt niste aperitive delicioase!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii