Briose sarate din foietaj

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Briose sarate din foietaj

Ingrediente

  • Aluat:
  • 400gr faina
  • 200gr unt la temperatura camerei
  • 2 galbenusuri
  • 100 ml apa rece
  • un praf sare
  • Umplutura:
  • 250 gr ciuperci Champignon mici
  • 1 vanata mica curatata da capete (nu si de coaja)
  • 1 legatura ceapa cerde
  • 1 ardei rosu
  • 100gr mazare verde boabe
  • 300 gr sunca
  • cascaval ras
  • sare, piper, ulei

Mod de preparare

ALUATUL:

Se cerne faina impreuna cu praful de sare, se adauga galbenusurile, untul taiat cuburi si apa. Se framanta bine aluatul, se infasoara in folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin o ora.

UMPLUTURA

Se soteaza ceapa taiata rondele, ciupercile feliate, vanata taiata cuburi, ardeiul maruntit, si mazarea.

Cand sunt bine patrunse, se adauga sunca cubulete si se mai lasa pe foc 5 min, apoi se ia de pe foc si se lasa la racit.

Dupa 1 ora scoatem aluatul, si , ca sa fie mai usor de manevrat, il impartim in doua, din fiecare parte intinzand cate o foaie.

Se tapeteaza cu unt (eu nu am tapetat-o, si a fost in regula) o tava cu forme pentru briose.

Cu o cana cu gura mai larga se decupeaza cercuri cu care acoperim fundul si peretii fiecarei deschizaturi pentru briose a tavii, punem din umplutura, presaram cascaval, iar cu o cana cu deschizatura mai mica, decupam cercuri pe care le folosim ca si capac deasupra umpluturii.

Cu degetele unim "capacul" cu foietajul de pe pereti, impungem cu furculita si dam la cuptorul preincalzit la 190grade/200grade pentru 30 min.

Sunt niste aperitive delicioase!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise