Briose sarate din foietaj

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Briose sarate din foietaj

Ingrediente

  • Aluat:
  • 400gr faina
  • 200gr unt la temperatura camerei
  • 2 galbenusuri
  • 100 ml apa rece
  • un praf sare
  • Umplutura:
  • 250 gr ciuperci Champignon mici
  • 1 vanata mica curatata da capete (nu si de coaja)
  • 1 legatura ceapa cerde
  • 1 ardei rosu
  • 100gr mazare verde boabe
  • 300 gr sunca
  • cascaval ras
  • sare, piper, ulei

Mod de preparare

ALUATUL:

Se cerne faina impreuna cu praful de sare, se adauga galbenusurile, untul taiat cuburi si apa. Se framanta bine aluatul, se infasoara in folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin o ora.

UMPLUTURA

Se soteaza ceapa taiata rondele, ciupercile feliate, vanata taiata cuburi, ardeiul maruntit, si mazarea.

Cand sunt bine patrunse, se adauga sunca cubulete si se mai lasa pe foc 5 min, apoi se ia de pe foc si se lasa la racit.

Dupa 1 ora scoatem aluatul, si , ca sa fie mai usor de manevrat, il impartim in doua, din fiecare parte intinzand cate o foaie.

Se tapeteaza cu unt (eu nu am tapetat-o, si a fost in regula) o tava cu forme pentru briose.

Cu o cana cu gura mai larga se decupeaza cercuri cu care acoperim fundul si peretii fiecarei deschizaturi pentru briose a tavii, punem din umplutura, presaram cascaval, iar cu o cana cu deschizatura mai mica, decupam cercuri pe care le folosim ca si capac deasupra umpluturii.

Cu degetele unim "capacul" cu foietajul de pe pereti, impungem cu furculita si dam la cuptorul preincalzit la 190grade/200grade pentru 30 min.

Sunt niste aperitive delicioase!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise