Incearca aceasta reteta de briose pufoase cu gem, usor de preparat si gata in doar 30 de minute. Un desert delicios pentru toata familia!
Preincalzirea cuptorului: preincalzeste cuptorul la 180°C si pregateste o tava de briose, tapetand formele cu hartiute speciale.
Amestecarea ingredientelor uscate: intr-un bol mare, cerne faina impreuna cu praful de copt si adauga un praf de sare.
Pregatirea ingredientelor lichide: intr-un alt bol, bate ouale impreuna cu zaharul pana cand compozitia devine pufoasa. Adauga treptat laptele, uleiul si esenta de vanilie, amestecand bine.
Combinarea ingredientelor: toarna treptat amestecul lichid peste ingredientele uscate si omogenizeaza cu o spatula, avand grija sa nu amesteci excesiv (pentru a pastra aluatul pufos).
Umplerea formelor: umple formele de briose pana la jumatate cu aluat, pune o lingurita de gem in mijloc, apoi completeaza cu aluat pana ce formele sunt umplute pe trei sferturi.
Coacerea: pune tava in cuptor si coace briosele timp de 20-25 de minute, sau pana cand trec testul scobitorii (scobitoarea trebuie sa iasa curata din aluat).
Racirea si servirea: lasa briosele sa se raceasca in tava pentru cateva minute, apoi scoate-le pe un gratar. Se pot decora cu fulgi de migdale, fistic macinat, zahar pudra sau lasa simple.
Sfaturi:
Poti folosi gemuri diferite pentru un mix de arome.
Daca vrei briose mai aromate, adauga coaja rasa de lamaie sau portocala in aluat.
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganacheIntr-o craticioara, punem 3-4 linguri de ulei de masline si calim ceapa taiata marunt.
Supa crema de ciuperciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii