Descopera reteta de briose pufoase cu afine si lamaie, perfecta pentru un desert sau mic dejun delicios. Afla cum sa prepari rapid aceste briose aromate si usor de facut, gata in numai 30 de minute.
Preincalzeste cuptorul la 180°C si pregateste o tava de briose cu forme de hartie.
Amesteca ingredientele uscate: intr-un bol mare, combina faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
Pregateste ingredientele umede: intr-un alt bol, bate ouale cu uleiul, laptele, coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie (daca folosesti).
Combina amestecurile: toarna amestecul umed peste cel uscat si amesteca usor, pana cand se incorporeaza ingredientele. Ai grija sa nu amesteci prea mult, doar cat sa se omogenizeze ingredientele.
Adauga afinele: incorporeaza afinele cu grija, astfel incat sa nu se zdrobeasca prea tare.
Umple formele de briose: Toarna aluatul in formele de briose, umplandu-le cam trei sferturi.
Coace briosele: pune tava in cuptorul preincalzit si coace pentru 18-20 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in mijlocul unei briose iese curata.
Lasa-le sa se raceasca: scoate briosele din tava si lasa-le sa se raceasca pe un gratar.
Optional - glazura cu lamaie:
Amesteca 100 g zahar pudra cu sucul de la o jumatate de lamaie, adaugand treptat pana obtii consistenta dorita.
Toarna glazura peste briosele racite.
Sfat: daca iti place o aroma mai intensa de lamaie, poti adauga si o lingurita de suc de lamaie in aluat.
Incearca si reteta de briose cu ciocolata, briose cu vanilie si picaturi de ciocolata sau briose cu cacao. Pofta buna!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii