Briose pufoase cu afine si lamaie. Reteta rapida si delicioasa

Descopera reteta de briose pufoase cu afine si lamaie, perfecta pentru un desert sau mic dejun delicios. Afla cum sa prepari rapid aceste briose aromate si usor de facut, gata in numai 30 de minute.

Portii
12
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Briose pufoase cu afine si lamaie. Reteta rapida si delicioasa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • o jumatate de lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100 ml ulei (sau unt topit)
  • 2 oua
  • 120 ml lapte
  • 1 lingurita esenta de vanilie (optional)
  • 150-200 g afine proaspete sau congelate (nu le dezghetati daca sunt congelate)

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180°C si pregateste o tava de briose cu forme de hartie.

Amesteca ingredientele uscate: intr-un bol mare, combina faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.

Pregateste ingredientele umede: intr-un alt bol, bate ouale cu uleiul, laptele, coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie (daca folosesti).

Combina amestecurile: toarna amestecul umed peste cel uscat si amesteca usor, pana cand se incorporeaza ingredientele. Ai grija sa nu amesteci prea mult, doar cat sa se omogenizeze ingredientele.

Adauga afinele: incorporeaza afinele cu grija, astfel incat sa nu se zdrobeasca prea tare.

Umple formele de briose: Toarna aluatul in formele de briose, umplandu-le cam trei sferturi.

Coace briosele: pune tava in cuptorul preincalzit si coace pentru 18-20 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in mijlocul unei briose iese curata.

Lasa-le sa se raceasca: scoate briosele din tava si lasa-le sa se raceasca pe un gratar.

Optional - glazura cu lamaie:
Amesteca 100 g zahar pudra cu sucul de la o jumatate de lamaie, adaugand treptat pana obtii consistenta dorita.
Toarna glazura peste briosele racite.
Sfat: daca iti place o aroma mai intensa de lamaie, poti adauga si o lingurita de suc de lamaie in aluat.

Incearca si reteta de briose cu ciocolata, briose cu vanilie si picaturi de ciocolata sau briose cu cacao. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Incanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt

Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt

Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise