Se framanta un aluat de foietaj astfel: se cerne faina cu un praf de sare, se adauga untul taiat cbulete, praful de sare si apa rece si se framanta circa 5 min sa se incorporeze toate ingredientele. Acest aluat trebuie lasat la rece cel putin 2-3 ore (se poate face si cu o seara inainte).
Se scoate aluatul de la rece si se intinde intr-o foaie (procedura trebuie sa fie cat mai rapida, caci altfel se moaie prea tare aluatul). Cu un pahar am decupat cercuri pe care le-am asezat in tava de briose, am presarat amidon, am pus dulceata si am facut capac din alte cercuri, presand marginile cu degetele, sa se lipeasca.
Am intepat din loc in loc cu furculita si am dat la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru aproximativ 45 min.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii