Se framanta un aluat de foietaj astfel: se cerne faina cu un praf de sare, se adauga untul taiat cbulete, praful de sare si apa rece si se framanta circa 5 min sa se incorporeze toate ingredientele. Acest aluat trebuie lasat la rece cel putin 2-3 ore (se poate face si cu o seara inainte).
Se scoate aluatul de la rece si se intinde intr-o foaie (procedura trebuie sa fie cat mai rapida, caci altfel se moaie prea tare aluatul). Cu un pahar am decupat cercuri pe care le-am asezat in tava de briose, am presarat amidon, am pus dulceata si am facut capac din alte cercuri, presand marginile cu degetele, sa se lipeasca.
Am intepat din loc in loc cu furculita si am dat la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru aproximativ 45 min.
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii