Descopera o reteta simpla de briose de post cu lamaie si glazura de zahar! Moi, pufoase si aromate, sunt perfecte pentru orice ocazie. Gata in doar 30 de minute!
Pregatirea compozitiei
Preincalzeste cuptorul la 180°C si pregateste o tava de briose cu hartii speciale.
Intr-un bol, amesteca faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si sarea.
Intr-un alt bol, combina laptele vegetal (sau apa minerala carbogazoasa), uleiul, zeama si coaja de lamaie, plus extractul de vanilie.
Toarna ingredientele lichide peste cele uscate si amesteca usor pana la omogenizare (nu mixa prea mult, ca sa ramana pufoase).
Coacerea
Umple formele de briose aproximativ ¾ din capacitate.
Coace la 180°C timp de 20-25 de minute sau pana cand trec testul scobitorii.
Lasa-le sa se raceasca complet inainte de a pune glazura.
Prepararea glazurii
Amesteca zaharul pudra cu zeama de lamaie, adaugand treptat lichidul, pana obtii o consistenta cremoasa, dar fluida.
Toarna glazura peste briose si lasa-le cateva minute sa se intareasca.
Sfaturi:
Poti adauga si seminte de mac in aluat pentru un plus de savoare.
Daca vrei o glazura mai opaca, foloseste mai mult zahar pudra.
Se pastreaza bine cateva zile intr-un recipient inchis.
Incearca si reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala, biscuiti de post cu gem sau negresa de post. Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii