1. Pentru aluat, se incalzeste cuptorul la 180⁰C.Se tapeteaza cu foi speciale 1-2 tavi de briose
2. Intr-un vas, se bate untul cu zaharul brun si zaharul vanilat bourbon.Se adauga galbenusurile, coaja rasa si zeama de portocala si esenta de vanilie si se amesteca.Intr-un vas se amesteca faina cu praful de copt si migdalele macinate apoi se inglobeaza in amestecul cu galbenusuri. Intr-un alt vas se bat albusurile spuma cu un praf de sare apoi se inglobeaza in restul ingredientelor.Se inglobeaza si ciresele confiate apoi se imparte aluatul in tava.Se dau briosele la copt 20-30 minute pana cand au crescut si s-au rumenit.
3. Pentru briosele cu oua, se ung briosele cu glazura obtinuta din zaharul pudra si zeama de lamaie apoi se aseaza deasupra fiecarei briose cate 3 bomboane.
4. Pentru briosele-pui cu frisca, se bate frisca pana cand se inatreste.Se desprind de pe briose foile in care s-au copt si se intorc invers.Se imbraca briosele in frisca batuta apoi se presara cu nuca de cocos.Pentru cioc, se aseaza o migdala iar din jeleuri/bomboane rosii se pun picioruse.
5. Pentru briosele-pui cu branza,se prepara pudding-ul cu 250 ml lapte conform instructiunilor de pe ambalaj apoi se lasa sa se raceasca complet. Se bate apoi pudding-ul racit cu branza, zaharul pudra si esenta finesse bourbon-vanilla aroma. Se desprind de pe briose foile in care s-au copt si se intorc invers.Se imbraca briosele in crema de branza apoi se presara cu nuca de cocos.Pentru cioc, se aseaza o migdala iar din jeleuri/bomboane se pune creasta.
http://lauradfood2.blogspot.com/
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii