Niciodata briosele pe care le faceam nu erau suficiente. 12 bucati, pentru ca atatea cupe are tava, erau prea putine, asa ca a trebuit sa ma gandesc la o reteta imbogatita. Combinatia de briose cu cacao si cheesecake mi s-a parut o solutie rezonabila. Deosebit de gustoase, ele nu mai au nevoie de frosting.
Se pregateste mai intai aluatul pentru briosele cu cacao:
Pregatiti tava de briose asezand formele de hartie, si preincalziti cuptorul la foc mediu (appx 180 grade C). Reteta este potrivita pentru 18 briose. Pe langa tava de 12 bucati puteti pune si o tava de 6 bucati, sau puteti folosi 6 forme de ceramica asa cum am facut eu. Pentru formele de ceramica am folosit un gratar suplimentar in cuptor.
Intr-un castron cerneti faina, praful de copt, cacaoa, sarea, coaja de portocala si cea de lamaie. Amestecati cu un tel.
Cu ajutorul unui mixer frecati 1-2 minute untul si apoi adaugati zaharul in 2 reprize. Bateti inca 2 minute pana cand amestecul devine pufos. Adaugati esenta de vanilie sau 2 pliculete de zahar vanilat si mai amestecati timp de 1 minut. Apoi, adaugati ouale, unul cate unul si amestecati pana se omogenizeaza.
Montati la mixer paletele spiralate si apoi adaugati in amestecul de mai sus mix-ul cu faina in trei reprize alternand cu laptele in doua reprize (faina-lapte-faina-lapte-faina). Amestecati usor, la viteza mica, doar pana se omogenizeaza.
Umpleti formele tavii de briose cu ajutorul unei linguri sau a unei cupe de luat inghetata. Incarcati fiecare forma doar pe jumatate.
Pentru chesecake:
Amestecati cu mixer-ul sau cu un blender branza de vaci cu crema de branza. Adaugati zaharul, esenta de vanilie si apoi cate un ou. La sfarsit adaugati faina si amestecati usor cu o lingura doar pana la omogenizare.
Umpleti un pos cu crema de branza si apoi inserati continutul in mijlocul fiecarei cupe cu aluat cu cacao.
Coaceti appx 25 min. Daca vi se pare ca focul este prea puternic, dupa 10-15 min puteti micsora flacara.
Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazieSalata de cartofi cu oua – o reteta simpla, gustoasa si rapida, perfecta pentru orice masa. Preparata din ingrediente...
Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparatO reteta simpla, rapida si sanatoasa de salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Perfecta ca garnitura alaturi de peste, carne,...
Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii