Reţeta este pentru 20 de brioşe.
Într-un vas se taie ciocolata în cuburi mai mici şi se topeşte la foc mic,se adaugă untul şi laptele,se amestecă,după se adaugă gălbenuşul şi iar se amestecă bine. Când s-a format o cremă omogenă vasul se înlatură de pe foc şi se lasă la răcit până ajunge la temperatura camerei. Făina se amestecă cu praful de copt şi se adauga "în ploaie" peste compoziţia de ciocolată, amestecând cu un tel. Între timp cuptorul se încălzeşte la temperatura de 220 grade C timp de 15 minute. Pentru a nu tapeta tava cu făină sau unt punem hârtie de copt şi peste aşezăm formele de brioşe. Compoziţia se toarnă în forme cu ajutorul unei linguri şi se bagă în cuptorul preîncălzit. Se coc timp de 25-30 de minute la temperatura de 180 de grade C.
Pentru glazură :
Ciocolata se topeşte într-un vas la bain-marie. După se adaugă untul şi esenţa de rom. Se lasă la răcit puţin,după se adaugă peste brioşele scoase din cuptor. Pentru decor am folosit bombonele colorate.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii