Briose cu fructe si nuci

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Briose cu fructe si nuci

Ingrediente

  • Cantitatile sunt pentru portie dubla.
  • 2 banane bine coapte
  • 2 pere bine coapte
  • 200ml iaurt
  • 300 g zahar
  • 100g unt
  • 2 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 550 g faina
  • 100g nuca macinata
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodium

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam toate ingredientele uscate. In alt bol zdrobim cu furculita fructele, adaugam esenta, oule batute si untul topit si racit. Amestecam totul, incorporam ingredientele uscate si omogenizam. Turnam aluatul in formele de briose si le coacem la foc mediu, cam 15’, facem testul cu scobitoarea.

Dupa ce s-au racit le pudram cu zahar sau le ornam cu glazura, de care doriti.

Eu am folosit, glazura caramel, din comert.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise