Briose cu fructe de padure si ciocolata alba

Intr-un castron amestecam faina cu praful de copt si sarea si lasam deoparte.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Briose cu fructe de padure si ciocolata alba

Ingrediente

  • 300 g fructe de padure,
  • 150 g ciocolata alba,
  • 200 g unt,
  • 300 g zahar,
  • 440 g faina,
  • 4 oua,
  • 140 ml lapte,
  • 1 pliculet praf de copt,
  • esenta vanilie sau zahar vanilat,
  • 1 praf sare,
  • Pentru topping:
  • 60 g faina,
  • 60 g zahar,
  • 60 g unt rece

Mod de preparare

Intr-un castron amestecam faina cu praful de copt si sarea si lasam deoparte.

Mixam (cu mixerul sau in vasul robotului) untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul. Adaugam cate un ou, amestecand bine dupa fiecare. Incorporam laptele treptat, alternand cu faina amestecata cu praful de copt.

La final adaugam fructele de padure si ciocolata taiata bucatele.

Intr-o tava speciala pentru briose (sau in forme) asezam hartiutele pentru briose si le umplem cu compozitie circa 2/3.

In alt castron, amestecam rapid, cu degetele, untul rece impreuna cu faina si zaharul pana obtinem o compozitie sfaramicioasa. Presaram deasupra hartiutelor si dam la cuptorul incins pentru 25-30 de minute. Facem testul cu scobitoarea. Cand sunt gata le scoatem pe un gratar si le lasam sa se raceasca.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise