Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste briose pufoase si foarte gustoase, cu crema fina de ciocolata. Sunt minunate si, vor fi cu siguranta pe placul tuturor.
Pentru briose:
Preincalziti cuptorul la 180°C si pregatiti o tava pentru briose cu 12 forme si acoperiti-le cu hartiute de briose.
Amestecati untul si zaharul intr-un bol mare pana devin o crema pufoasa. Adaugati ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Incorporati esenta de vanilie.
Cerneti faina si praful de copt intr-un alt bol.
Adaugati faina si laptele in compozitia de unt si oua, alternand intre ele si amestecand bine dupa fiecare adaugare.
Umpleti formele de briose pana la 2/3 din capacitate.
Coaceti in cuptor pentru 15-20 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in mijlocul unui cupcake iese curata.
Lasati cupcakes-urile sa se raceasca complet pe un gratar.
Pentru crema de ciocolata:
Topiti ciocolata intr-un bol rezistent la caldura, asezat peste o cratita cu apa fierbinte (bain-marie).
Incalziti smantana pentru frisca intr-o cratita pana la punctul de fierbere, apoi turnati-o peste ciocolata topita.
Adaugati untul si amestecati pana se topeste complet si se omogenizeaza crema.
Lasati crema sa se raceasca la temperatura camerei, apoi puneti-o in frigider pentru a se intari usor (aproximativ 30 de minute).
Bateti crema cu un mixer pana devine pufoasa si usoara.
Asamblare:
Transferati crema de ciocolata intr-un pos pentru ornat si atasati un dui cu varf stelat.
Ornati cupcakes-urile racite cu crema de ciocolata.
Le puteti decora extra si cu picaturi sau fulgi de ciocolata, zahar colorat, fructe proaspete, nuci sau alune tocate.
Incearca si reteta de briose delicioase cu cacao, briose cu vanilie sau briose cu banane. Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii