Ingredientele ajung pentru 10-14 brioșe (depinde de mărimea formelor).
Cantitățile sunt aproximative și nu sunt bătute în cuie. Faceți prima dată ca mine și apoi ajustați rețeta după gust. :D Inițial rețeta era cu o cană de zahăr, dar mie îmi plac dulciurile mai puțin dulci. :) De asemenea, puteți să nu puneți cacao deloc și să puneți esență de vanilie sau de altceva sau nimic. :P
Alte lucruri necesare:
- tavă de brioșe;
- hârtiuțe pentru brioșe;
- mixer;
- tel (eu am folosit telul de la blenderul vertical);
- furculiță, lingură mare/polonic mic;
- recipient cu spray pentru ulei (e foarte bun dacă îl aveți, eu nu am așa că am întins uleiul cu mana :D);
- cuptor de aragaz sau electric. :P
1. Amestecați cu mixerul toate ingredientele pentru aluat până se omogenizează.
2. În alt vas bateți cu telul zahărul pudră cu albușul de ou până obțineți spuma.
3. Puneți cocosul peste spumă și amestecați cu o furculiță.
4. Ungeți hârtiuțele cu ulei și puneți-le în forme. Eu pun 2-3 picături de ulei și apoi le întind pe toată suprafața hârtiei cu degetele.
5. Puneți un strat subțire de luat în hârtiuțe.
6. Peste stratul de aluat puneți bulgărași de umplutură.
7. Cu restul de aluat acoperiți cât se poate bulgărașii.
8. Puneți la cuptorul preîncălzit pentru aprox. 30 de minute, la foc mijlociu. Timpul de copt depinde de fiecare cuptor, de aceea e bine să verificați și la 20 de minute.
Testați cu o scobitoare dacă s-au făcut bine (băgați scobitoarea in brioșă; dacă iese curată e gata).
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii