Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
Mod de preparare:
1. Încălzește cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Într-un vas pune făina fără gluten, bicarbonatul, cacaoa, scorțișoara, bicarbonatul de sodiu și le amesteci.
3. Într-un bol pui zahărul brun, adaugi sucul de portocale și amesteci până se dizolvă, adaugi apa și
oțetul, și amesteci. Torni compoziția peste ingredientele uscate, adaugi uleiul de cocos topit pe bain-marie, adaugi și coaja de portocală și amesteci bine cu telul.
4. Torni compoziția în formele pentru brioșe, (eu am niște forme din silicon de 7cm diametru, 3cm înălțime, în care am pus hârtiuțe pentru brioșe). Torni până aproape de marginea formelor, ca în imagine, fiindcă nu cresc extraordinar de mult.
5. Introduci brioșele în cuptor pentru 20-25 minute, raftul din mijloc, treapta de coacere uniformă. Faci testul scobtorii pentru a vedea dacă s-au copt - introduci o scobitoare in mijlocul unei brioș, dacă iese curată atunci brioșele sunt coapte, în caz contrar le mai lași în cuptor 3-5 minute sub strictă supraveghere.
6. După coacere scoți brioșele și le lași la răcit (ar fi bine să încerci să scoți și hârtiuțele cât sunt calde încă, eu le-am lăsat pentru a doua zi și am reușit să le desprind doar cu ajutorul unui cuțit).
Crema:
1. Într-o cratiță neaderentă amesteci întâi ingredientele uscate: făina fără gluten Mix Universal Schar, zahărul brun, instantul de cocos și cacaoa. Adaugi apoi apa peste ingredientele uscate si amesteci energic, să nu rămână cocoloașe.
2. Pui cratița pe foc mediu și amesteci continuu în ea până când se îngroașă compoziția.
3. Oprești focul și adaugi ciocolata ruptă în bucăți în compoziție, amesteci până la topirea acesteia. Torni crema într-un bol, preferabil din inox pentru a o putea încălzi. Pui o folie alimentară deasupra și lași să se răcorească complet, apoi o introduci în frigider până când se întărește (eu am lăsat-o de seara până dimineața).
4. În momentul în care vrei să decorezi brioșele, scoți crema de la frigider și pui bolul pe flacăra aragazului pentru 3-5 secunde maximum. Amesteci în cremă cu o spatulă, apoi o transferi într-un posh cu dui stea și ornezi fiecare brioșă și așezi câte o feliuță de portocală.
Notă: Dacă suferiți de intoleranță la gluten, celiachie, intoleranță la lactoză sau la albumină, verificați cu atenție ingredientele de pe ambalajul de ciocolată, instant de cocos și pudra de cacao.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii