Briose cu ciocolata (GlutenFree)

Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Briose cu ciocolata (GlutenFree)

Ingrediente

  • Muffins, 10 bucăți:
  • 300 g făină mix universal Schar, fără gluten
  • 100 g zahăr brun
  • 30 g cacao (12 %)
  • 1/2 lgț scorțișoară pudră
  • 1/2 lgț bicarbonat de sodiu
  • 1 lgț praf de copt fără gluten
  • 40 g ulei de cocos
  • 200 ml suc poraspăt de portocale
  • 100 ml apă minerală carbogazoasă
  • coaja de la o portocală
  • 2 lgț oțet
  • un praf sare
  • Cremă de ciocolată:
  • 30 g făină mix universal Schar, fără gluten
  • 30 g zahăr brun
  • 100 g instant de cocos
  • 15 g cacao
  • 250 ml apă
  • 150 g ciocolată neagră (min 50 % cacao)
  • ___________
  • Pentru decor: felii de portocală

Mod de preparare

Mod de preparare:

1. Încălzește cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Într-un vas pune făina fără gluten, bicarbonatul, cacaoa, scorțișoara, bicarbonatul de sodiu și le amesteci.

3. Într-un bol pui zahărul brun, adaugi sucul de portocale și amesteci până se dizolvă, adaugi apa și

oțetul, și amesteci. Torni compoziția peste ingredientele uscate, adaugi uleiul de cocos topit pe bain-marie, adaugi și coaja de portocală și amesteci bine cu telul.

4. Torni compoziția în formele pentru brioșe, (eu am niște forme din silicon de 7cm diametru, 3cm înălțime, în care am pus hârtiuțe pentru brioșe). Torni până aproape de marginea formelor, ca în imagine, fiindcă nu cresc extraordinar de mult.

5. Introduci brioșele în cuptor pentru 20-25 minute, raftul din mijloc, treapta de coacere uniformă. Faci testul scobtorii pentru a vedea dacă s-au copt - introduci o scobitoare in mijlocul unei brioș, dacă iese curată atunci brioșele sunt coapte, în caz contrar le mai lași în cuptor 3-5 minute sub strictă supraveghere.

6. După coacere scoți brioșele și le lași la răcit (ar fi bine să încerci să scoți și hârtiuțele cât sunt calde încă, eu le-am lăsat pentru a doua zi și am reușit să le desprind doar cu ajutorul unui cuțit).

Crema:

1. Într-o cratiță neaderentă amesteci întâi ingredientele uscate: făina fără gluten Mix Universal Schar, zahărul brun, instantul de cocos și cacaoa. Adaugi apoi apa peste ingredientele uscate si amesteci energic, să nu rămână cocoloașe.

2. Pui cratița pe foc mediu și amesteci continuu în ea până când se îngroașă compoziția.

3. Oprești focul și adaugi ciocolata ruptă în bucăți în compoziție, amesteci până la topirea acesteia. Torni crema într-un bol, preferabil din inox pentru a o putea încălzi. Pui o folie alimentară deasupra și lași să se răcorească complet, apoi o introduci în frigider până când se întărește (eu am lăsat-o de seara până dimineața).

4. În momentul în care vrei să decorezi brioșele, scoți crema de la frigider și pui bolul pe flacăra aragazului pentru 3-5 secunde maximum. Amesteci în cremă cu o spatulă, apoi o transferi într-un posh cu dui stea și ornezi fiecare brioșă și așezi câte o feliuță de portocală.

Notă: Dacă suferiți de intoleranță la gluten, celiachie, intoleranță la lactoză sau la albumină, verificați cu atenție ingredientele de pe ambalajul de ciocolată, instant de cocos și pudra de cacao.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise