Briose cu cascaval si oua de prepelita

Fierbem ouale de prepelita, astfel incat sa fie tari.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Briose cu cascaval si oua de prepelita

Ingrediente

  • 60 g unt moale
  • 2 oua
  • 160 g cascaval ras
  • 330 ml lapte batut
  • 280 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 legatura mica de patrunjel verde
  • 12 oua de prepelita
  • piper proaspat macinat
  • in plus:
  • ulei pentru uns formele
  • mini rosii pentru decor

Mod de preparare

Fierbem ouale de prepelita, astfel incat sa fie tari. Cand se racesc, le indepartam coaja.

Mixam untul, pana obtinem o spuma.

Adaugam, rand pe rand, ouale si amestecam, folosind un tel.

Adaugam cascavalul ras si amestecam.

Adaugam laptele batut si patrunjelul verde taiat marunt. Amestecam.

Amestecam faina cu praful de copt, cernem si apoi incorporam in compozitia de mai sus.

Condimentam cu piper si, daca este cazul, cu sare...eu nu am adaugat sare.

Eu am o tava cu 12 cupe pentru briose.

Ungem cu ulei fiecare cupa si apoi captusim pe fiecare in parte, cu cate o hartiuta pentru briose si le umplem pe jumatate cu compozitie.

In mijlocul compozitiei punem cate un ou de prepelita.

Acoperim cu compozitia de cascaval.

Dam la cuptorul preincalzit,la 180 grade C, timp de circa 30 min.

Cand briosele sunt bine facute (facem testul scobitorii) si frumos rumenite, scoatem forma din cuptor, lasam sa se racoreasca, dupa care scoatem briosele pe un platou.

Decoram cu mini rosii.

Se pot servi atat calde cat si reci.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise