Briose: Intr-un bol se bate oul ca pentru omleta, se adauga fructoza si se mai freaca. Peste se adauga zeama de lamaie si coaja, urmate de ulei, vanilie si cacaua. Dupa ce s-au omegenizat se adauga praful de copt si faina integrala.
Amestecam bine compozitia si daca nu este destul de cremoasa mai punem putina apa calda. Incalzim cuptorul 10 min inainte la temperatura medie. Pe o tava punem hartia de briosa in care adaugam cate o lingura de compozitie (cam un sfert din forma de briosa). Daca nu exista forme de briose, puteti folosi cesti de cafea termorezistente. Briosele se tin 20-25 de minute la cuptor cat mai sus.
Topping: Se face un ceai (eu am folosit de musetel) si se adauga in el fiebinte prunele. Se lasa prunele 15-20 de minute la inmuiat, dupa care se scot din ceai si se paseaza intr-un bol. Cu pasta obtinuta se orneaza briosele scoase din cuptor.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii