Briose cu banane si afine

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2 cani faina
  • -1/3 cana zahar brun
  • -1/2 lingurita scortisoara
  • -2 lingurite praf de copt
  • -1 lingurita bicarbonat
  • -1 ½ cana banane zdrobite
  • -4 albusuri de oua
  • -1 lingurita esenta de vanilie
  • -1 cana afine proaspete

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius. Se ung 12 tavite pentru briose cu unt.

Intr-un bol mare se amesteca faina cu zaharul brun, scortisoara, praful de copt si bicarbonatul. Intr-un alt bol se amesteca bananele cu albusurile de oua si esenta de vanilie.

Se adauga amestecul de banane peste cel de faina si se amesteca pana devine omogen. Se adauga afinele. Se pune apoi amestecul in tavitele pentru briose.

Se dau la cuptor pentru 16 minute. Se introduce o scobitoare in mijlocul briosei, iar daca aceasta nu are aluat pe suprafata briosele sunt gata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise