Se pune intr-o craticioara untul cu zaharul si se topesc la bain marie sau pe foc mic.
Se pune intr-o craticioara untul cu zaharul si se topesc la bain marie sau pe foc mic.
Se toarna untul cu zaharul topit intr-un vas,se adauga ouale si se mixeaza la viteza mare cu mixerul pana se otine o pasta densa.
Intr-un vas se pune faina de grau,praful de copt,bicarbonatul de sodiu,sarea si se omogenizeaza.
Intr-un vas se pun bananele si se paseaza cu o furculita.
Intr-o craticioara se pun stafidele,se adauga whisky-ul si se fierb la foc foarte mic pana cand dispare whiskey-ul,apoi se opreste focul.
Peste compozitia de unt,zahar si oua se adauga bananele pasate,stafidele,nuca macinata,esenta de vanilie si se mixeaza la prima viteza a mixerului,apoi se adauga compozitia de faina,putin cate putin continuand mixarea la aceiasi viteza,adica la prima viteza,pana cand sunt toate incorporate.
Se pun in tavile de briose,forme pentru briose si se umplu cu compozitie,cam 80% din volumul formelor.
Se dau tavile la cuptorul incalzit deja,pentru circa 40 minute la foc potrivit,se verifica cu o scobitoare,daca nu se ia aluat pe scobitoare, este semn ca sunt gata facute si se pot scoate din cuptor,se lasa pe aragaz pana la racorire, asa nu se vor lasa.
Se toaca ciocolata,se pune intr-un vas de ceramica,se adauga o lingura de apa si se topeste la cuptorul cu microunde,Se lasa cam doua minute dar este bine sa mai verificam,cand incepe sa se topeasca,se scoate vasul,se amesteca cu o paleta mereu pana devine omogena.Se ia cu o lingura si se pune peste briose,se pun si jumatati de miez de nuca.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii