Briose bio

Curmalele, stafidele si merisoarele spalate, se pun de cu seara, fiecare in cate un bol, acoperite cu apa.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Briose bio

Ingrediente

  • 250 g curmale
  • 50 g merisoare
  • 50 g stafide
  • 150 g nuca
  • 3 oua intregi
  • 200 g ulei
  • 50 ml vin
  • aprox. 200 gr faina intermediara macinata, cat sa obtineti un aluat de consistenta smantanei groase
  • arome (vanile/rom),
  • 1 lingurita amoniac
  • putina sare.
  • Pentru ornat :
  • o lingura cu miere
  • cativa fulgi de migdale

Mod de preparare

Curmalele, stafidele si merisoarele spalate, se pun de cu seara, fiecare in cate un bol, acoperite cu apa. (Doar atat cat sa le acopere ).

In bol, se pun ouale intregi, un praf de sare si aromele si se bat bine cu mixerul, apoi se adauga treptat, uleiul, vinul, curmalele pe care le-am maruntit cu blenderul de mana, apa in care au stat merisoarele si stafidele, apoi adaugam faina integrala treptat, pana obtinem o compozitie ca o smantana groasa. Nu pot masura faina, pentru ca uneori mi se intampla sa pun mai multa apa peste merisoare si stafide. Se scoate mixerul si adaugam merisoarele, nucile maruntite si stafidele, amestecand cu o paleta pana la omogenizare. In forma de briose, se pun cosulete de hartie care in prealabil au fost unse cu ulei, si punem cu lingura compozitie in fiecare cupa ( forma mea de briose are 12 cupe, dar mai am forme separate pe care le folosesc atunci cand imi ies mai multe, cam 15 -16, am zis ca depinde de cata apa am pus la hidratarea merisoarelor si a stafidelor.

Cupele detasabile le pun pe un raft mai jos, intr-o tavita si asa le pun impreuna la cuptorul preincalzit, unde le las la foc mediu, 25-30 minute. Se face testul cu scobitoarea. Dupa ce sunt gata, se scot din cuptor, se lasa 10-15 minute sa se racoreasca, se ung cu miere si se orneaza cu fulgi de migdale. O alta varianta de ornat, inainte de a le pune la cuptor, se presara pe deasupra brioselor, seminte de susan. Sunt foarte gustoase dupa ce s-au racit si dupa cum vedet,i sunt cu adevarat bio .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise