Incepem cu umplutura, pentru ca trebuie preparate definitiv legumele si carnea tocata, apoi date la rece.
Curatam si tocam legumele cuburi.
Scurgem ciupercile si le tocam mai marunte.
Carnea tocata o asezonam cu sare, cimbru si piper.
Intr-un vas antiaderent punem uleiul la incins, apoi adaugam legumele si putina apa, la inceput o lingura.
Acoperim vasul si lasam legumele sa se inabuse la foc mediu cateva minute, amestecand din cand in cand in ele, si mai adaugam apa daca este cazul, eu am pus ulei putin, asa ca am completat cu apa.
Daca nu aveti probleme cu stomacul, nu mai puneti apa deloc si lasati legumele sa se caleasca in baie mai multa de ulei, sunt mai gustoase!
Cand legumele sunt usor patrunse, adaugam ciupercile bine scurse, apoi carnea tocata si amestecam bine toate ingredientele.
Acoperim din nou vasul si il lasam pe foc mediu pana cand carnea se prepara bine, dar mai amestecam din cand in cand in el.
Gustam ingredientele, mai adaugam sare si condimente daca este cazul, apoi le punem intr-o sita la scurs si le lasam acolo sa se raceasca bine.
Pentru aluat, batem oul bine cu putina sare, apoi adaugam sana peste el si imediat garantul pentru aluaturi dospite.
Amestecam bine sa se stinga prafurile si incorporam treptat faina.
Va rezulta un aluat moale, in care vom amesteca ingredientele pentru umplutura, dar dupa ce il lasam sa se odihneasca 5-6 minute.
Pregatim formele de briose pe care le umplem 3/4 cu compozitia rezultata si le dam la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade.
La final adaugam cascaval ras si patrunjel verde tocat, si mai lasam briosele in cuptor cu focul stins, pentru a se topi usor cascavalul.
Spor si pofta buna!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii