Preparam cus-cusul in felul urmator: punem apa la fiert si adaugam 1 lingurita sare.
Preparam cus-cusul in felul urmator: punem apa la fiert si adaugam 1 lingurita sare.
Cand incepe sa clocoteasca, adaugam cus-cusul si il lasam sa fiarba pana cand isi mareste volumul si absoarbe toata apa.
Dam vasul deoparte de pe foc si il lasam la rece, apoi mixam un albus de ou spuma si il amestecam cu cus-cusul.
Spuma de albus, va aera putin boabele de cus-cus si le va da un aspect mai placut.
Preparam umplutura.
Curatam legumele si le tocam cubulete.
Punem uleiul la incins si adaugam pe rand, ceapa, morcovul si ciupercile.
Presaram putina sare peste ele si condimente si acoperim vasul sa se inabuse bine.
Amestecam din cand in cand sa nu se lipeasca.
Cand se patrund bine, ceapa si morcovul, adaugam usturoiul si ardeiul, mai amestecam de cateva ori si adaugam carnea tocata.
Acoperim din nou vasul si il lasam la foc moale, amestecand din cand in cand sa se asezoneze bine, carnea cu legumele.
Adaugam condimente dupa gust, iar cand carnea este preparata definitiv, adaugam patrunjelul tocat si dam vasul la rece.
Peste carnea tocata si usor racita, adaugam un ou intreg si un galbenus.
Asezam in formele de briose, mai intai cate o lingura de cus-cus, apoi cate o lingura de carne tocata si la final acoperim cu cus-cus.
Asezam cate o bucata de rosie deshidratata si presaram cascaval ras.
Dam formele la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade.
Ornam briosele cu patrunjel verde si le putem servi calde cu legume proaspete.
Se pot incalzi si la microunde, aceste briose aperitiv, cu carne tocata si cus-cus, dar sunt bune si reci.
Pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii