autor:

Anca E. Voicu

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun

Briose Red Velvet de Craciun

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2021

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2021

Ingrediente
Blat:, 4 ouă L,, Un praf de sare,, 5 ml îndulcitor,, 85 ml ulei,, 65 g iaurt,, Sucul de la o jumătate de rodie (40 ml),, 5 g (1 linguriță) oțet,, 5 g (1 linguriță) cacao,, Un vârf de cuțit colorant alimentar gel Wilton Christmas Red,, 5 g (1 linguriță) praf de copt,, 150 g făină albă,, , Sirop:, Sucul de la o portocală (75 ml),, Sucul de la o jumătate de rodie (40 ml),, 400 ml apă,, 2 lingurițe coajă de portocală ținută în zahăr la borcan,, Semințe de rodie,, , Decor:, 250 g cremă mascarpone,, 200 ml frișcă lichidă,, 3 ml (1/2 linguriță) apă de flori de trandafir,, semințe de rodie,, sticksuri de ciocolată cu mentă,, frunzulițe de rozmarin

Dificultate: Medie Timp: 1h 18 min

0 voturi

Mod de preparare



Bați cu mixerul albușurile cu sarea și îndulcitorul. Când spuma capătă consistență, adaugi pe rând oțetul, apoi și gălbenușurile, uleiul, iaurtul și sucul de la rodie, amestecând după fiecare. Adaugi cacaoa și colorantul. Oțetul și cacaoa au rolul de a intensifica culoarea. La final, adaugi și făina și praful de copt și omogenizezi.

Torni compoziția în două tăvi pentru brioșe. Vei obține 12 brioșe. Dai tăvile la cuptor (dacă folosesști tăvi mici, încap amândouă în cuptor) la foc mediu aprox 18 minute.

Le lași la răcit, apoi le scoți din hârtiuțe.



Siropul:

Fierbi apa împreună cu sucul de portocală, coaja de portocală, sucul și semințele de rodie aprox 5 minute, la foc mic, într-un ibric mai mare (pentru că atunci când fierbe, se umflă). Lași la răcit.



Montare și decor:

Strecori siropul într-un bol și apoi scufunzi brioșele câteva secunde în sirop.

Bați frișca lichidă, dar nu mult, ci mai moale, apoi încorporezi mascarponele și o jumătate de linguriță de apă de flori de trandafir, pentru o aromă florală delicată.

Ornezi brioșele cu crema albă obținută și decorezi cu semințe de rodie, frunzulițe de rozmarin și sticksuri de ciocolată.



Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/12/briose-red-velvet-de-craciun.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose Red Velvet de Craciun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

Intr-un castron cernem faina cu cacaua, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Craciun
Piftie de porc

Piftie de porc

Pentru Revelion, am pregatit piftie de porc. Urechea de porc se parleste si se spala bine. Se

2 voturi    2 comentarii
5h
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Cristina , 23 ianuarie 2021

    Cat sunt de frumoase!

  • Sorin , 22 ianuarie 2021

    Wauuu, bun, bun si delicioase.

Dificultate

Medie

Timp

1h 18 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 ouă L,
  • Un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 85 ml ulei,
  • 65 g iaurt,
  • Sucul de la o jumătate de rodie (40 ml),
  • 5 g (1 linguriță) oțet,
  • 5 g (1 linguriță) cacao,
  • Un vârf de cuțit colorant alimentar gel Wilton Christmas Red,
  • 5 g (1 linguriță) praf de copt,
  • 150 g făină albă,
  • Sirop:
  • Sucul de la o portocală (75 ml),
  • Sucul de la o jumătate de rodie (40 ml),
  • 400 ml apă,
  • 2 lingurițe coajă de portocală ținută în zahăr la borcan,
  • Semințe de rodie,
  • Decor:
  • 250 g cremă mascarpone,
  • 200 ml frișcă lichidă,
  • 3 ml (1/2 linguriță) apă de flori de trandafir,
  • semințe de rodie,
  • sticksuri de ciocolată cu mentă,
  • frunzulițe de rozmarin

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Cristina

Cat sunt de frumoase!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Aluat fraged cu untura si cidru Aluat fraged cu untura si cidru

Acest tip de aluat se pretează la cornulețe fragede, rulouri cu cremă și orice bunătăți mai doriți să preparați. Aluatul

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu aluat oparit Cozonac cu aluat oparit

Pentru inceput punem 100 g de faina intr-un lighean si turnam 200 ml de lapte fierbinte, amestecam si lasam sa se racoreasca putin. Dupa

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Fursecuri glazurate, asortate