Cana folosită ca măsură este una obișnuită de ceai, de 250-300 ml. Cantitatea obținută va ajunge pentru 12 brioșe. Dacă le preferați mai pufoase puteti pune și mai puțină făină (nu mai puțină de o cană). Făina albă se poate amesteca și cu alte feluri de făină. Când am folosit numai făină integrală nu au mai ieșit pufoase. :)
Se amestecă toate ingredientele cu mixerul/telul.
Se pornește cuptorul la foc mediu spre mare.
Dacă se folosesc hârtiuțe pentru brioșe acestea se ung cu ulei. Dacă nu aveți spray, picurați ulei și îl întindeți cu degetele. Recomand uleiul de măsline pentru că e mai dens. De la uleiul de floarea-soarelui se lipesc hârtiuțele de brioșe.
Se bagă la cuptor. Se ține focul în continuare la mediu spre mare. Eu le țin la cuptor 25 de minute în general. Cel mai bine e ca după 20 de minute să verificați aspectul și cu scobitoarea. Dacă brioșele sunt aurii și scobitoarea iese curată înseamnă că sunt gata.
Se scot din forme și se pun pe servețele pentru a absorbi uleiul rămas pe hârtiuțe.
La aceste ingrediente puteți adăuga multe altele pentru a face de fiecare dată o altă prăjitură: cacao, carob, scorțișoară, fructe uscate, nucă de cocos, arome, fructe, creme, ciocolată, mac, susan, coajă de lămâie/portocală rasă etc.
Se pot servi și calde și reci.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii