Intr-un castron amestecati faina cu drojdia. Adaugati sarea, apa si laptele(la temperatura camerei). Framantati aluatul aproximativ 5 minute, cu mana sau la robot.
Acoperiti castronul cu un servet umed si lasati sa creasca timp e o ora, pana cand aluatul isi dubleaza volumul.
Preincalziti cuptorul la 200°C.
Intr-o caserola puneti la fiert apa, sarea si bicarbonatul de sodiu.
Impartiti aluatul in 12 bucati. Eu am calculat cam 70 g/ bretzel.
Pentru a forma un bretzel mai intai faceti un « serpisor », mai gros la mijloc, apoi apucati capetele si impletiti covrigul.
Scufundati covrigii in apa fierbinte si lasati numai cateva secunde, pana se ridica ei la suprafata apei. Eu folosesc o paleta atunci cand ii scot din apa, astfel ii scurg bine.
Pe o tava cu hartie de copt, asezati covrigii. Dupa ce s-au zvantat putin, cu ajutorul unei pensule, badijonati cu un ou batut. Eu presar pe covrigi susan sau mac.
Dati la cuptor pt aproximativ 15 min, dar trebuie supravegheati.
Pofta buna !
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii