Se inmoaie drojdia cu o lingurita de zahar si putun lapte si se lasa sa creasca.
Faina folosita trebuie sa fie de foarte buna calitate.
Intr-un bol mare ,framantam bine faina,drojdia crescuta, 200 g zahar,2 plicuri zahar vanilat, 2 galbenusuri, 2 oua intregi si un varf de lingurita de sare.Adaugam incet laptele si uleiul si framantam bine de tot cam 40 de minute.
Lasam sa dospeasca aluatul acoperit, la temperatura camerei cam o ora pina isi dubleaza volumul.
Intre timp pregatim umplutura:
branza o amestecam cu 200 g zahar, coaja de lamaie, 1 plic zahar vanilat, stafidele inmuiate in apa cu esenta de rom si 2 oua intregi.
Aluatul gata crescut il asezam pe o fata de masa presarata cu faina si il intindem bine cu sucitoarea sa ramana cam de 1,5-2 cm grosime.
Cu ajutorul unui cutit trecut prin faina, taiem fasii pe care le portionam apoi in patrate. Luam fiecare patrat si il intindem putin cu mana si in lungime si in latime.
Luam cu lingura din umplutura si punem pe fiecare patrat branza, apoi impaturam colturile de sus, jos, dreapta, stanga si le unim in mijloc.
Pe tava de la cuptor punem hartie de copt si asezam branzoicile avand grija sa lasam loc intre ele ca sa poata sa creasca.
Le lasam iar 15-20 de minute sa mai creasca in tava.
Pornim cuptorul la temperatura de 180 grade C.
Inainte de a pune tava in cuptor ungem branzoicile cu ou batut.
Le lasam la cuptor cam 30-40 minute pina se coc si prind o culoare maronie-ruginie deasupra.
Le lasam sa se raceasca in tava la temperatura camerei.( asta daca rezistati sa nu gustati din ele , la cat de frumos miroase)
Dupa ce s-au racit se pot aseza pe un platou si pot fi pudrate cu zahar praf deasupra.
Pofta mare !
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii