1.Faina se cerne intr-un bol adanc. 2.Drojdia se amesteca cu 2 linguri de lapte cald si 1 lingura de zahar. 3.Se toarna maiaua peste faina din bol si se lasa 15-20 minute sa creasca putin. 4.Apoi se adauga restul de lapte, ouale,zahar, sarea si esenta. 5.Cu o lingura amestecati bine compozitia si apoi adaugati untul topit si amestecati. 6.Framantati aluatul pana devine moale si elastic,iar apoi lasati castronul cu aluat acoperit cu un prosop la crescut timp de 1 ora.
2
7.In acest timp preparati umplutura de branza - se amesteca branza de vaci cu 4 linguri de zahar,1 ou,esenta/ coaja de lamaie. 8.Intre timp aluatul este gata si se intinde o foaie patrata si se taie in patrate mai mici . 9.Puneti pe fiecare cate o lingurita de branza si formati branzoaicele - la fiecare patrat lipiti colturile opuse. 10.Le treceti pe o tava de cuptor unsa cu putin ulei. Atent, cu o pensula le ungeti cu ou batut bine. 11.Se coc la cuptor preincalzit la 180 de grade, aproximativ 35-40 de minute, pana se rumenesc frumos.
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii