Bulgurul trebuie lasat peste noapte la inmuiat intr-o oala mai mare. Dimineata se completeaza cu apa si se fierbe la foc mic pina se inmoaie bobitele. (aprox 3 ore - puteti adauga suplimentar apa daca este nevoie, cite putin din cind in cind). Se scoate si scurge foarte bine de apa (asemanator spaghetelor, intr-o sita speciala).
Intr-un castron se amesteca drojdia cu apa calduta si cele 2 linguri de zahar. Se lasa 10 minute. Se toarna peste bulgur si se amesteca bine. Se acopera vasul cu un servet de pinza sau alta textila. Se lasa la fermentat cam 3 zile, timp in care se mai amesteca din cind in cind.
Dupa aceste 3 zile se adauga vanilia si zahar. In timp ce amestecati adaugati apa pina ce capata consistenta dorita (ca de braga).
Se tine la frigider o noapte inainte de a fi servita. Se poate servi cu scortisoara presarata deasupra.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii