Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 24 iulie 2019

Ingrediente
1 dovlecel mic(optional), 2 rosii carnoase(eu am folosit soiul inima de bou), 1 ardei gras, 2 felii de branza feta(120-150 gr), 50 ml ulei de masline, Sare si piper proaspat rasnit, 1 lingurita oregano, 50 gr mozzarella(bulgarasi mici), Cascaval ras pentru deasupra(optional)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Dovlecelul este optional. Eu l-am avut ratacit prin frigider si l-am folosit la reteta. Se feliaza dovlecelul, se sareaza, se lasa la scurs 15-20 minute. Feliile de dovlecel se tamponeaza cu servetele de hartie, se pulverizeaza putin ulei si se prajesc la gril. Un vas termorezistent se unge cu ulei de masline, se pun feliile de dovlecel pe fundul vasului.

Rosiile si ardeiul se spala, se curata si se taie cuburi de aproximativ aceeasi marime. Se asezoneaza cu sare, piper, oregano si ulei de masline, se amesteca. Jumatate din amestec se pune peste feliile de dovlecei. Deasupra se pune branza feta taiata in felii, piper, oregano si jumatate din cantitatea de ulei de masline. Se acopera branza cu amestecul ramas de rosii si ardei, se pun bulgarasii de mozzarella taiati in jumatati, asezonam cu piper, oregano si turnam restul de ulei de masline. Daca ne place putem sa punem putin cascaval ras deasupra. Se acopera vasul cu folie de aluminiu si se da la cuptorul incins la 180 grade pentru 20-25 minute. Se serveste mancarea fierbinte cu felii de paine/paine prajita/lipie. Sa va fie de folos!

Enjoy Greece!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bouyourdi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 1 dovlecel mic(optional)
  • 2 rosii carnoase(eu am folosit soiul inima de bou)
  • 1 ardei gras
  • 2 felii de branza feta(120-150 gr)
  • 50 ml ulei de masline
  • Sare si piper proaspat rasnit
  • 1 lingurita oregano
  • 50 gr mozzarella(bulgarasi mici)
  • Cascaval ras pentru deasupra(optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Simona_Georgescu
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

7 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Pentru aluat: Am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta,

4 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb. Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb.

Dupa ce se spala bine carnea de pui, se va cali în uleiul de masline pâna îsi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Ghiveci de luna lui Cuptor