Am mixat galbenusurile cu zaharul pana acesta s`a topit. Margarina am pus`o la topit.
Laptele impreuna cu coaja de lamaie si esenta de vanilie le`am pus intr`o cratita pe foc. Cand a inceput sa fiarba laptele, am dat focul la minim si am adaugat grisul cate putin, amestecand continuu. Amestecul trebuie sa arate ca o budinca, peste care am adaugat galbenusurile frecate cu zaharul, amestecand bine.
Am oprit focul si am lasat sa se raceasca crema rezultata. Am uns cu margarina topita o foaie de placinta, am pus deasupra o alta foaie. Am adaugat in centru 3-4 linguri de crema, si am impaturit de jos, apoi de sus, stanga – dreapa, indoind pe dedesupt. Foia am uns`o pe toate marginile impaturite. Am uns o tava si am tapetat`o cu foaie de copt, apoi am asezat cele 6 plicuri. Le`am copt la foc potrivit cca 30 min. Bougatsa se serveste calda si pudrata generos cu zahar pudra. Dar va spun ca este foarte delicioasa si rece!!
Sursa: http://sim0na-world.blogspot.com
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii