Sfecla se curata si se taie cubulete, usturoiul se curata si se taie in patru, drojdia de bere se faramiteaza intre degete, mararul si patrunjelul se toaca marunt .
Intr-un borcan de sticla ( 3 l ) se pun ingredientele enumerate mai sus, adaugand apoi apa si amestecand bine cu o lingura de lemn. Borcanul se acopera cu un capac sau o farfurioara si se va tine langa o sursa de caldura.
Se va agita zilnic iar dupa 3 -4 zile se gusta si daca este destul de fermentat pentru gustul dvs. , se strecoara si se pune in sticle, tinandu-se la rece . In cazul in care doriti sa fie mai fermentat, se mai lasa cateva zile, agitandu-se zilnic.
Pentru un efect curativ se consuma de 3 de ori pe zi , cate o cana inaintea meselor principale.
Se poate adauga si in diferite ciorbe pentru a le da o aroma deosebita.
Acest ''bors'' este indicat in curatirea si fortificarea organelor interne dar si in bolile de ficat si fiere .
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii