Bors de Sfecla

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Bors  de  Sfecla

Ingrediente

  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 telina potrivita
  • 1 sfecla potrivita
  • 2 ardei grasi
  • 1 pastarnac
  • 1 fir de praz
  • 2 linguri de ulei
  • 3-4 litri de apa
  • 1 plic de bors Magic
  • 1 borcanel de iaurt mic
  • sare si leustean
  • 200 ml de sos tomat sau pasta de rosii

Mod de preparare

Se spala si se curata legumele: ceapa(cubulete mici), ardei(cubulete), morcovi, telina si pastarnacul(se curata si se da pe razatoarea mare), prazul se taie normal. Legumele se pun in tigaie in care a fost pus uleiul si se calesc un pic, dupa care se adauga 1 pahar cu apa, se pune capacul la oala si se continua fierberea aproximativ 10 minute.

Cand legumele s-au inmuiat se pun 3-3,5 litri de apa. Se lasa sa fiarba inca 10-15 minute, apoi se adauga sfecla rosie care a fost curatata si tocata in cubulete, continuandu-se fierberea.

Se lasa la fiert 20-30 de minute se adauga borsul Magic, sosul de tomate si leusteanul se mai da intr-un clocot

Se poate servi ca in imaginile alaturate se va adauga borcanelul de iaurt si se va decora cu felii foarte subtiri de sfecla.

Pofta Buna este buna atat rece cat si calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise