Bors de miel

Punem intr-o oala carnea de miel spalata bine si portionata (capul l-am pus intreg) cu apa cat sa o acopere si o lingura de otet.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Bors de miel

Ingrediente

  • capul, gatul si un picior de miel
  • 4 cepe mici rosii si albe sau 1 ceapa mare
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 lingura pasta de rosii(preparata in casa)
  • ½ de ardei rosu
  • ½ de telina
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de leustean
  • 1 legatura loboda
  • 500 ml bors proaspat
  • 1 lingura otet
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • cca 100-150 gr paste din cele foarte subtiri

Mod de preparare

Punem intr-o oala carnea de miel spalata bine si portionata (capul l-am pus intreg) cu apa cat sa o acopere si o lingura de otet. Dupa ce da in clocot, aruncam apa, punem alta (fierbinte) si mai lasam la fiert cca. 40 de minute. Se spumeaza ocazional, adaugand apa daca este necesar, in asa fel incat sa avem cca. 3 litri de zeama cand carnea este gata.

Intre timp taiem ceapa marunt si o calim in ulei atat cat sa se inmoaie. Adaugam pasta de rosii si dam deoparte.

Dam telina prin razatoarea cu ochiuri mici, iar ardeiul si zarzavaturile le taiem marunt.

Cand carnea este aproape gata, adaugam ceapa cu pasta de rosii, telina, ardelul, ceapa verde si sare dupa gust si mai lasam la fiert 10 minute. Punem apoi borsul, zarzavaturile si pastele, amestecam si continuam fierberea pentru inca 5- 10 minute.

Se serveste dupa gust cu ardel iute si/sau dres cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise