Se tine carnea in apa rece cam 1 ora, schimband din cand in cand apa ca sa iasa bine sangelele. Puneti-o apoi la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste luati spuma si lasati-o la fiert la foc mic.
Dupa 40-45 minute adaugati toate legumele, curatate, spalate si taiate marunt, sare, piper, concentratul de legume sau vita. Separat fierbeti borsul.
Dupa ce au fiert si legumele (cam 30 minute) adaugati bulionul, borsul sau concentratul de bors si verdeturile tocate marunt. Dupa inca 10-15 minute este gata. Dregeti gustul si, daca este nevoie, puteti adauga si 1-2 lingurite de zahar.
In supiera puneti 3 linguri de smantana, leusteanul tocat si amestecati cu putina ciorba pana se omogenizeaza bine, apoi adaugati restul de ciorba, carne, decorati cu o frunzulita de leustean. Cine vrea o mai poate acri in farfurie cu putin otet si o poate servi cu ardei iute.
Pofta buna.
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii