Bors de iarna cu carne de pui

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Bors  de iarna cu carne de pui

Ingrediente

  • Spatele si aripile de la un pui de 2 kg
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa
  • 3 linguri zarzavat de iarna (morcov, telina, ardei gras verde, ardei gras rosu, pastarnac si frunze de telina si patrunjel)
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 60 grame fidea din faina de orez
  • 750 ml bors "Olimpia"
  • 1.5 l apa

Mod de preparare

Se spala bine carnea si se pune in apa rece la fiert. Se spumuieste bine.

Intr-o tigaie se pune ulei la incins si se prajeste ceapa taiata marunt. Peste ea se pun cele 3 linguri mari de zarzavat de iarna si se lasa la prajit inca 3 minute. Capata un gust mai bun decat daca se pun doar la fiert.

Intre timp carnea a fiert dar nu cade de pe os. Se pune din tigaie in oala cu carne, zarzavatul. Se mai fierb 5 minute.

Separat se pune la fiert o oala cu 1 litru de apa si o lingurita rasa de sare. Cand clocoteste se pune fideaua din faina de orez si se fierbe maxim 1.5 minute. Se scurge si se spala cu apa rece. Se adauga in oala cu carne si zarzavat.

Se fierbe borsul crud intr-o olita si cand acesta este gata fiert se pune in oala mare, se mai fierb impreuna inca 10 minute ca sa se patrunda gusturile. Se stinge focul, se pune un buchetel de patrunjel tocat si capacul imediat pentru infuzie.

Noi il mancam cu ardei iuti si bem un paharel de tuica.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise