BORS DE GAINA

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
BORS DE GAINA

Ingrediente

  • 1 gaina (de curte)
  • zarzavat (ceapa
  • ardeisau gogosar
  • pastarnac
  • telina
  • patrunjel de radacina)
  • 2 cartofi
  • 500 ml bors
  • sare
  • 2 oua
  • frunze de leustean sau telina

Mod de preparare

Se curata gaina foarte bine, se parleste si se spala, se portioneaza dupa preferinta si se pune la fiert.Daca gaina este mai batrana se poate pune in oala subpresiune dupa care se transfera in oala obisnuita.Dupa ce se spumeaza se adauga legumele (fara cartofi)tocate marunt sau date pe razatoare (dupa preferinta) si se lasa sa fiarba la foc mic pentru a se patrunde bine carnea.Cand sunt toate fierte bine se potriveste de sare, se adauga cartofii taiati cubulete potrivite si se continua fierberea.Intre timp se fierbe separat borsul care se va adauga in oala, se mai dau cateva clocote (4-5 min).Se drege cu oul batut si se pune leusteanul sau frunzele de telina deasupra.Se serveste cu ardei iute.

Nota: daca gaina este grasa se poate indeparta de la inceput o parte din grasime.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise