Bors de fasole galbena

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Bors de fasole galbena

Ingrediente

  • Va propun aceasta ciorba usor de facut si delicioasa
  • avem nevoie de 700 grame de fasole galbena pastai ( eu am pus congelata )
  • 2 cepe
  • cativa morcovi
  • 2-3 rosii decojite ( eu pun iarna din conserva de preferat cele din Italia
  • le gasesc cele mai bune )
  • 2 linguri ulei de porumb sau de floarea soarelui
  • o crenguta cimbru verde ( eu am pus congelat ca asa il pastrez pentru ciorbe) telina verde sau alta verdeata pe care o preferati
  • sare
  • bors magic ( sau natural daca aveti eu aici nu gasesc)
  • o lingura delikat de legume
  • smantana si ardei iute optional dar binevenite.

Mod de preparare

Preparare : punem intr-un vas inalt uleiul la incins si cand este incins adaugam ceapa taiata cubulete si morcovii si lasam sa se caleasca cateva minute. Daca doriti puteti sa adaugati si o tija de telina verde taiata cubulete, eu nu am pus ca am folosit telina frunze la final. Dupa ce s-au calit legumele adaugam apa 2-3 litri si acoperim vasul pana da in clocot. Cand clocoteste adaugam fasolea verde curatata si rupta pe lungime in functie de preferinte, crenguta de cimbru, putina sare si delikat si lasam sa fiarba 12-15 minute la foc mediu si cu vasul acoperit. Dupa aceea adaugam rosiile decojite tocate fin de tot (eu le fac cu blenderul ) si mai lasam sa clocoteasca cateva minute. La sfarsit se drege dupa gust cu sare, delikat,bors magic. Se inchide focul si se adauga verdeata tocata fin si se lasa minim 5 minute acoperit vasul inainte de a se manca sa se mai povesteasca aromele . Se serveste fierbinte cu verdeata proaspata tocata fin pusa direct in farfurie, optional smantana, ardei iute, paine de casa ….pentru un festin adevarat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise