Autor:
LUBITA (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 27 martie 2011
Ingrediente
3-400g urzici,1ceapa,1morcov,1telina mica,1ardei gras,1ardei iute,1cutie cu ciuperci,5-6cartofi,1leg.stevie,2leg.loboda rosie,2leg.leustean,1l bors proaspat,3linguri ulei,1cutie rosii in bulion,2linguri orez,sare,oua,1crenguta de cimbru
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste pe foc si le oparesc 3-4min.le scurg,iar apa o las deoparte;in oala pun uleiul sa se incinga apoi adaug ceapa taiata marunt,ardeiii de asemenea,radacinoasele le dau pe razatoare,ciupercile scurse,clatite cu apa rece si taiate daca e nevoie,cartofii taiati in cubulete;dupa 4-5min,adaug si rosiile taiate,pun capacul si las focul mic pentru alte 5-6min.adaug apa de la oparitul urzicilor iar cand totul este aproape fiert,condimentez,adaug stevia si loboda taiate,borsul pe care l-am fiert in alt vas,orezul,crenguta de cimbru iar cand incepe sa clocoteasca,rastorn cu grija cate 1ou pentru fiecare membru de familie iar cand ouale se ridica la suprafata,semn ca sunt fierte,adaug leusteanul taiat,mai potrivesc de gust si opresc focul.
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Oasele de porc se tin in apa rece,se oparesc,se spala si se pun la fiert la foc mic.
Tocam telina,patrunjelul,pastarnacul,morcovul
3 voturi
0 comentarii
3h 15 min
In primul rand, punem apa intr-o cratita, in care gatiti ciorba, apoi ne ocupam de perisoare. Condimentam
3 voturi
0 comentarii
1h 20 min
Simina Holovatchi , 20 martie 2014
foarte gustos
Proca Constanta , 28 noiembrie 2013
Merita incercat