Bomboane Raffaello de casa. Reteta simpla, rapida si usor de preparat

Descopera reteta simpla si rapida pentru bomboane Raffaello de casa! Prepara desertul delicios, fara coacere cu cocos si migdale, perfect pentru orice ocazie. Usor de facut, gata in doar cativa pasi!

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Bomboane Raffaello de casa. Reteta simpla, rapida si usor de preparat

Ingrediente

  • 100 gr unt nesarat
  • 150 gr zahar
  • 250 gr lapte praf
  • 200 gr nuca cocos
  • 50 ml lichior Pina Colada
  • 50 gr napolitana
  • migdale

Mod de preparare

Reteta de bomboane Raffaello este simpla, economica si usor de preparat.

Untul se pune la topit, se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste zaharul. Se da deoparte putin sa se raceasca. Se adauga lichiorul si se amesteca un pic compozitia.

Intr-un castron, se amesteca laptele praf, 150 gr nuca cocos si napolitana sfaramata in bucatele mici. Se adauga cate putin, untul topit si se amesteca pana se incorporeaza tot untul.

Se ia o cantitate mica din compozitie (aproximativ cat o cireasa mai mare) si se formeaza o biluta.
Aplatizeaza biluta, pune o migdala in mijloc, apoi inchide compozitia si modeleaza din nou sub forma de bila. Se tavalesc in nuca de cocos ramasa si se asaza in hartiute decorative.

Din reteta de bomboane Raffaello am obtinut 80 de bucati.

Incearca si reteta de bilute de biscuiti cu nuci si visine din visinata, trufe de ovaz cu cacao sau bilute Zserbo. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise