Se amesteca zaharul praf cu amidonul. Se unge cu ulei si se pudreaza cu o jumatate din amestecul de zahar praf si amidon o tava de 20cm pe 20 cm, imbracand si marginile.
Gelatina, vanilia si apa rece se pun in vasul mixerului si se amesteca pana se dizolva gelatina.
Intr-o craticioara se pune zaharul, siropul de porumb, apa fierbinte si sarea.
Se lasa compozitia la foc mic, amestecand pana zaharul se dizolva, apoi se da in clocot 5 minute.
In vasul cu gelatina se toarna siropul de zahar si se bate 15 minute cu mixerul. Amestecul se va inalbi.
Se toarna in tava pregatita si se netezeste suprafata. Se lasa pentru doua ore.
In alta tava se pune o hartie de copt care se presara ce restul de zahar praf si amidon. Cu un cutit inmuiat in apa se taie preparatul in sferturi, care se pun cu fata in jos in cealalta tava. Se taie patrate cu latura de aproximativ 3 cm (din fiecare sfert se obtin 9 bucati), se acopera cu un servet si se lasa 24 de ore sa se usuce. Se pot taia si cu diferite forme, dupa dorinta.
Marshmallow inseamna nalba (Althea officinalis), a carei radacina sa folosea inainte de a fi inlocuita cu gelatina, pentru a da bomboanelor consitenta gumata specifica.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii