Ingrediente
1 pahar linte verde, 200 gr de ciuperci proaspete, 1 ceapa, 1 ardei rosu sau verde, 2-3 bucati de telina verde curatata-partea de tulpina cu frunze, 1 cutie de rosii cuburi in sos, 100 gr de pasta de rosii, mirodenii-coriandu, paprika putin afumata, baarat-este o amestecatura de mirodenii ca ptr parjoale are un gust putin dulceag, 2 morcovi taiati cuburi mici, 1pahar de vin, 3-4 linguri ulei de masline, 3-4 catei de usturoi, 300 gr de paste sau spagheti din faina plina sau cu quaker in ele.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 15 min
1 vot
Mod de preparare
Intr-o cratita lata, dar nu tare adanca, punem la incalzit uleiul si prajim ceapa taiata marunt ardeiul si morcovul-pe un foc potrivit cateva minute, adaugam ciupercile taiate si telina taiata marunt deasemeni usturoiul si amestecam in continuu ca sa nu se prinda.
Lintea o sfaramam in robot in pulsuri sau o lasati intreaga -dupa dorinta vine adaugata in cratita impreuna cu cutia de rosii sfaramate si dupa ce se amesteca bine, se adauga si paharul de vin si se lasa sa iasa alcoolul din el.
Se adauga 1/2 pahar de apa sau lichid de legume si se adauga bulionul se condimenteaza cu sare coriandru si piper, putin baarat si se lasa sa scada din lichide daca sunt.
Pastele se fierb aparte si se adauga la bolognez si se amesteca bine se lasa 2-3 minute ca sa capete gusturile mancarii, dupa care se serveste cald.
Pofta buna!