Bolo de ananas (Tort de ananas)

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Bolo de ananas (Tort de ananas)

Ingrediente

  • 6 oua
  • 450g zahar
  • 250g faina alba
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 150ml lapte
  • 1 cutie ananas feliat(550g)

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile spuma, adaugam galbenusurile frecate si amestecam bine.

Adaugam 200g zahar, faina, birarbonatul si laptele amestecand totul bine. Intr-o tigaie teflonata punem la foc mediu 250g zahar. Cand zaharul sa topit punem 6 linguri de apa si lasam sa fiarba amestecand cca. 1min.

Cu acest caramel ungem o forma rotunda rezistenta la cuptor. Punem pe fundul uns cu caramel felii rotunde de ananas si cu ananasul ramas taiem in cubulete mici si-l adaugam in compozitie. Punem compozitia in forma si introducem in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de cca. 40min. Cand e gata scoatem din cuptor il strapungem putin cu o furculita si il insiropam cu cateva linguri cu sucul din cutia cu ananas.

Astupam forma cu un platou rotund si intoarcem invers asa incat tortul sa cada peste platou cu rondelele de ananas in sus. Aceasta operatie se face cat timp tortul e fierbinte. Lasam sa raceasca si-l taiem in triunghiuri pentru a fi servit. E o prajitura facuta in diferite ocazii de catre portughezi. Va urez pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise