Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile spuma, adaugam galbenusurile frecate si amestecam bine.
Adaugam 200g zahar, faina, birarbonatul si laptele amestecand totul bine. Intr-o tigaie teflonata punem la foc mediu 250g zahar. Cand zaharul sa topit punem 6 linguri de apa si lasam sa fiarba amestecand cca. 1min.
Cu acest caramel ungem o forma rotunda rezistenta la cuptor. Punem pe fundul uns cu caramel felii rotunde de ananas si cu ananasul ramas taiem in cubulete mici si-l adaugam in compozitie. Punem compozitia in forma si introducem in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de cca. 40min. Cand e gata scoatem din cuptor il strapungem putin cu o furculita si il insiropam cu cateva linguri cu sucul din cutia cu ananas.
Astupam forma cu un platou rotund si intoarcem invers asa incat tortul sa cada peste platou cu rondelele de ananas in sus. Aceasta operatie se face cat timp tortul e fierbinte. Lasam sa raceasca si-l taiem in triunghiuri pentru a fi servit. E o prajitura facuta in diferite ocazii de catre portughezi. Va urez pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii