Boia de ardei iute

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Boia de ardei iute

Ingrediente

  • ardei iuti uscati

Mod de preparare

De ani buni am renuntat sa mai cumpar boia de ardei din piata , asta pentru ca, in primul rind, nu mai sint taranii de alta data, care garantau marfa si la care reveneai in mod constant.

Astfel, am inceput sa cultiv ardei iuti de calitate si fac in casa ori de cite ori este nevoie .

Nu intotdeauna nimeresc: anul trecut am incurcat semintele de ardei , in loc sa iasa chili a iesit ardeiul iute olandez.

Nici o problema, se mai intimpla, ma folosesc de ce am.

Dupa ce incep sa se coaca ardeii, incep sa ii adun si ii insiruiesc pe sfoara, chiar daca mai sint si verzi printre ei, nu se intimpla nimic, ei se vor inrosi toti.

Cind sint foarte bine uscati, indepartez cotorul si ii macin, cu tot cu seminte, in risnita de piper(cea electrica, bineinteles) pina se face o pudra fina si aromata.

Pastrez boiaua in borcan de sticla inchis ermetic si o folosesc foarte mult la gatit, da un gust de iute placut mincarii , tocmai atit cit trebuie .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise