Porționăm întâi carnea.
Curățam ceapa și legumele, apoi le tăiem mărunt.
Roșiile se curăță de pieliță și se taie cubulețe sau felii.
Cartofii se taie cubulețe.
Punem în ceaun 9-10 linguri mari de untură (600-700g) și lasăm să se încingă, adăugăm apoi ceapa, ardeii și morcovii și le lăsăm la călit la foc mic 30- 35 de minute.
Adăugăm apoi carnea de vită și costița afumată și lăsăm să fiarbă fără să adăugăm apă 15minute (dacă este destul sos de la legume, daca nu adăugăm puțină apă cât să acoperim carnea), apoi adăugăm apă cam de un lat de palmă.
Când carnea de vită este fiartă pe jumătate adăugăm carnea de porc și roșiile și lăsăm să fiarbă (fară a adăuga apă) câteva minute(5-10 minute), apoi adăugăm apă lăsând loc pentru cartofi.
Se pun condimentele și pasta de gulyaș după gust și se lasă la foc mic aproximativ 2 ore, până când carnea este fiartă.
Se adaugă cartofii și se lasă la fiert (cartofii se pot fierbe și separat apoi se pun în ciaun și se mai lasă puțin la fiert cu carnea).
La final se pun gălușcuțele și se mai lasă la fiert cam 10 minute.
Se servește cald cu ardei iute.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii