1.Se spala si se sterg legumele ,apoi se taie rosia cubulete,ceapa se taie julien,morcovul si telina se dau prin razatoarea mica ,ciupercile se curata de pielita,se spala si apoi se feliaza,verdeata se toaca marunt,mazarea boabe si pastaile se dau in cateva clocote,pana se inmoaie.
Se taie pieptul de pui spalat si dezosat,in cubulete mici,apoi se caleste intr-un strop de ulei de masline,impreuna cu legumele.Se amesteca usor ,pana ce scade tot sucul lasat.Se sareaza si se condimenteaza,apoi la sfarsit se adauga verdeata tocata fin.
Branza rasa de oi se amesteca cu oul batut spuma.
2.Foile de placinta,asezate una peste alta ,se taie in patru parti egale,obtinand astfel 24 de bucati egale.Se suprapun cate doua,astfel incat colturile sa formeze o stea,apoi se pun in forme unse cu un pic de ulei si se pune cate o lingura de umplutura,deasupra se pune cate o lingurita de branza rasa de oi,se presara si cate 1-2 masline fara samburi,apoi se prind usor cu codite de patrunjel sau foi de ceapa verde,legandu-se ca niste boccelute.Se pot lasa si nelegate.Se dau la cuptor,cca 15-20 de minute,pana ce foaia de placinta se rumeneste usor.Se servesc reci sau calde,alaturi de ciupercute sotate si masline negre.
Pofta buna!
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii