Se spala si se sterg legumele.
Se spala si se sterg legumele, apoi se taie gogosarul in feliute subtiri, ceapa se taie julien, morcovul si telina se dau prin razatoarea mica, ciupercile se curata de pielita, se spala si apoi se feliaza, verdeata se toaca marunt.
Se calesc legumele in ulei de masline, iar atunci, cand incep sa se inmoaie, se adauga si carnea tocata. Se amesteca usor, pana ce scade tot sucul lasat. Se sareaza si se condimenteaza, apoi la sfarsit, se adauga si verdeata tocata.
Foile de placinta, asezate una peste alta, se taie in patru parti egale, obtinand astfel 24 de bucati egale. Se suprapun cate doua, astfel incat colturile sa formeze o stea, apoi se pun in forme unse cu un pic de ulei si se pune cate o lingura de umplutura, deasupra se asaza o felie subtire de cascaval, apoi se prind usor cu codite de patrunjel sau foi de ceapa verde, legandu-se ca niste boccelute. Se pot lasa si nelegate. Se dau la cuptor, cca. 15-20 de minute, pana ce foaia de placinta se rumeneste usor. Se servesc reci sau calde.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii