Boccacio

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
redusa
Boccacio

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 10 linguri zahar pudra
  • 5 linguri apa
  • 5 linguri faina
  • 300 g nuca macinata
  • 1/2 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 200 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 g mascarpone
  • 1 cana de cafea fiarta concentrata
  • 200 g unt

Mod de preparare

Blatul:

Freci bine zaharul pudra cu galbenusurile. Adaugi 150 g nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt, albusul batut spuma si cele 5 linguri de apa. Amesteca pana la obtinerea unei compozitii omogene. Dai la cuptor pentru 40-45 de minute.

Crema:

Zaharul pudra, zaharul vanilat si untul le freci spuma bine. Adaugi mascarponele si amesteci cu restul compozitiei. Insiropezi blatul cu cafeaua rece.

Pui crema peste blat si deasupra presari restul de 150 g nuca macinata.

Eu am preferat sa pun nuca mai mare pe deasupra,dar fiecare pune cum doreste(tocata,macinata sau zdrobita)

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise