Boba este turta noastra romaneasca umpluta cu nuci, alune si seminte de susan.
Este o reteta de post care poate fi servita dimineata la mic dejun cu o cana mare de ceai alaturi sau chiar la ceaiul de la ora 5.
Intr-un vas punem faina de grau cernuta foarte bine , peste faina adaugam un varf de cutit de sare si drojdia stinsa cu apa calduta,apoi framantam un aluat ,nu prea tare nu prea moale,sa fie cat mai elastic,spre final adaugam cate un pic de ulei si tot framantam ,il indoim in doua si iar il framantam,asa cam 5 minute. Apoi luam o bucatica de aluat asa cam cat o minge de tenis de camp ,o framantam in mana cateva minute sa iasa exact ca o minge si facem din el o posetica in care vom introduce doua linguri de amestec obtinut din nuca macinata,alune macinate si susan maciat ( punem la robot nuca,alunele si susanul si le mixam cateva minute). Apoi rasucim bine marginile poseticii si o punem cu gura in jos si intindem cu sucitorul o foaie ,avem grija sa nu distrugem aluatul sa iasa compozitia din ea.Se pune la prajit in ulei incins sau la copt pe o tabla incinsa.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii