Blini, clatite rusesti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Blini, clatite rusesti

Ingrediente

  • • 250 gr faina
  • • sare
  • • 3 oua
  • • 30 gr unt sau margarina Rama, topit(a)
  • • 70 ml lapte
  • • 25 gr drojdie dizolvata in 90 ml lapte cald

Mod de preparare

1. Se cerne intr-un vas faina cu sarea.Se adauga ouale, untul/margarina topit(a) si 70 ml lapte si se amesteca.Se adauga drojdia dizolvata in 90 ml lapte cald (aprox. 10-15 minute) si se amesteca pana se obtine un aluat mai gros decat cel clasic de clatite.Se lasa aluatul sa se odihneasca 30 minute.

2. Se periaza tigaia cu unt/margarina si se incinge la foc potrivit.Se prajesc clatitele in tigaie, periind din cand in cand tigaia cu unt.Pentru o clatita se pun 2 linguri.

3. Se servesc calde cu miere, gem,Nutella, sau orice altceva doriti

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise